Menu

OSHA 10-Hour General Training for the Entertainment Industry

The OSHA Outreach Training Program provides training for workers and employers on the recognition, avoidance, abatement and prevention of safety and health hazards in workplaces. The program also provides information regarding workers’ rights, employer responsibilities, and how to file a complaint. The modules taught in this class have been formatted to fit the live entertainment industry by members of the ICAP (IATSE Craft Advancement Committee) as a part of the OSHA/USITT/IATSE Alliance.

When: Tue., Feb. 28 & Wed., March 1, 2017
Where: 68th Annual SETC Convention
Lexington, Kentucky

Cost: $30, which covers the OSHA Training booklet and OSHA membership card
Deadline to Pre-Register: January 27, 2017

How to Register: SETC members attending the 2017 SETC Convention should register for this training session online with your SETC account. If you’d like to attend this training without signing up for the convention, please call the SETC office at 336-272-3645.

OSHA 10-Hour Schedule

DAY 1
FEBRUARY 28, 2017
12:00-12:15pm Administration/Registration 15 min
12:15-2:15pm Introduction to OSHA 2 hours
2:15-2:30pm Break 15 min
2:30-3:00pm Material Handling 30 min
3:00-4:00pm Walking & Working Surfaces 1 hour
4:00-6:00pm Dinner Break 2 hours
6:00-7:00pm Electrical 1 hour
7:00-7:30pm Ergonomics 30 min
7:30-7:45pm Break 15 min
7:45-8:45pm Hazard Communication 1 hour
8:45-9:00pm Daily Wrap-Up 15 min
9 hours
DAY 2
MARCH 1, 2017
8:00-8:15am Administration/Registration 15 min
8:15-9:15am Exit Routes 1 hour
9:15-10:15am Fall Protection 1 hour
10:15-10:30am Break 15 min
10:30-11:30am Personal Protection Equipment 1 hour
11:30am-12:30pm Powered Platforms 1 hour
12:30-1:30pm Lunch 1 hour
1:30-2:00pm Hand & Portable Power Tools 1 hour
2:00-2:15pm Course Wrap-Up 15 min
6.75 hours
Menu